Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Eerst wil ik alle trouwe lezers/volgers nog de beste wensen doen voor 2024 (kan nog net toch).  Dat het sportief een mooi jaar mag worden. Vandaag mochten we eindelijk weer aantreden op het mooie 'Olympia'-complex. Leek wel een eeuwigheid, want laatste wedstrijd was 26 november.

Maar we hebben wel lekker doorgetraind, elke dinsdag hadden we toch wel 12/14 man. We hebben zelfs getraind 2 weken geleden toen KNMI code geel had aangekondigd voor de dinsdagavond.  Men had gezegd dat vanaf 20u het heftig zou stormen, en we kregen advies niet de weg op te gaan indien niet nodig.  Maar wat deed de VD Ham formatie, ja hoor gewoon trainen.  Moet zeggen was een enorme uitdaging gezien de wind, voor zowel mij als keeper als de spelers.  Wind was echt bizar hard.  Afgelopen dinsdag ook gewoon getraind, tegen vrieskou aan.  We waren dus goed voorbereid voor onze pot vandaag tegen nr 4  CVV Zwervers.  Was voor ons onbekende vereniging, ik heb nergens in de annalen van OSV een wedstrijd kunnen terugvinden op zondag tegen hun.  Tegenstander was weer zeer vroeg present, en ze waren met vele auto's afgezakt.

Wij hadden deze keer keurig 15 man, dus we konden doorwisselen wat altijd wel handig is.  Scheidsrechter van dienst was wederom Jasper Kimmel, voor de wedstrijd werden we weer allen toegesproken mbt respect naar elkaar in 't voetbal. Vandaag kwam ook mijn vader en zus helemaal uit Belgie (ca 210 km) om mij en t team aan te moedigen, dus we waren erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Ze waren om 8u vertrokken en waren precies voor wedstrijd op gang werd gefloten present, dus ze zouden geen minuut missen. Toeval wil dat er ook 1 supporter van tegenpartij aanwezig was, namelijk een vader van 1 van hun spelers.  En toen kwam mijn vader en zus in gesprek met deze man, en al snel bleek dat hij West Vlaanderen goed kende, hij kende vb Oostkamp (dichtbij mijn ouderlijk huis).  Hij was namelijk vertegenwoordiger van kinderkleding (ja hoor Sebas concurrent van Billy & Lily was op ons complex, als dat maar goed komt) en reed veel rond in West Vlaanderen om kleding te verkopen.

Om stipt 10u30 floot de scheids wedstrijd op gang, en was al snel duidelijk dat we het niet makkelijk gingen krijgen.  De eerste 20 minuten was echt een belegering op mijn doelgebied. Was echt niet normaal, die mannen combineerden vanaf de eerste minuut goed en verloren bijna niet 1 keer de bal, ze waren enorm balvast en creerden de ene na de andere kans.  Ben even de tel kwijt hoeveel corners ze hebben gehad deze eerste 20 minuten. Was best koud toen we begonnen aan de partij, maar moet zeggen was zeer snel warm want had het zo druk.
Alle corners die ze kregen kwamen perfekt voor doel, maar telkens kon ik de bal uit de lucht plukken of wegboksen.   Er waren ook 2 uitbraken waarop eentje op me afkwam, maar beide keren kwam ik precies op tijd uit, en kon ik al vallend de kans ongedaan maken, en bleven mijn netten schoon. Toen vroeg mijn pa, waar heb je dit allemaal geleerd al die goede akties.  Antwoord was uiteraard bij OSV, met name bij keeperstrainer Mo die me aantal jaren fijne kneepjes van t keepen heeft geleerd.

Maar na 20 minuten was het sprookje voorbij want toen speelde hun spelverdeler zich mooi vrij en haalde van ver schroeiend hard uit en schoot bal in de winkelhaak binnen, was onhoudbaar. Toen was wel beetje de veer gebroken bij ons, want niet veel later is er weer een schot, deze keer laag in de verre hoek, en was het opeens 0-2. Wij hadden eigenlijk weinig in te brengen in deze eerste 25 minuten, creerden niet veel kansen, en we verloren regelmatig de bal op t middenveld.  We probeerden wel af en toe iets gevaarlijks te creeren voor hun doel maar echt goede kansen waren er niet. Met nog 13 minuten te gaan was er een lucky boogbal van eentje van CVV Zwervers die in doel belandde, had het volgens mij zelf niet verwacht, was echt een zwabberbal.   En niet veel later was het al 0-4  (hakje van hun net ingevallen spits, die helemaal vrij stond voor mijn doel).    Gelukkig hebben we dan het vol kunnen houden tot de rust en gingen we met een 0-4 achterstand aan de tee.

Lars was zo attent om koffie te zetten, zodat mijn pa en zus even warm konden worden in de commissiekamer, want ze hadden het echt koud. Was echt top dat ze gewoon de volle 90 minuten in de kou hebben gestaan. Hierdoor hebben we deze keer ook een mooie foto-reportage bij dit verslag, met dank aan mijn zus.  Ze had er wel 50 genomen maar we hebben beetje samen gekeken en kunnen reduceren tot bijgaande foto’s.

Tweede helft begonnen we vol goede moed, en we zouden er alles aan doen om niet verder afgeslacht te worden.  En de eerste 20 minuten deden we het echt goed, we gaven weinig kansen weg, en ze kwamen niet zoveel meer aan mijn doelgebied. Wij creerden wel betere kansen nu, maar echte scoringskansen nog niet. Af en toe zaten we er dichtbij, maar hun keeper stond ook altijd goed en had af en toe goede redding in huis.  Het wilde maar niet lukken om de aansluitende treffer te maken.  CVV Zwervers was daarentegen wel weer gevaarlijk voor mijn doel,maar gelukkig kon ik de 2e helft ook al hun corners onschadelijk maken.   Ook was er een schot in korte hoek die ik deze keer keihard met mijn vuisten in corner sloeg. Dit deed wel deugd want dit jaar hebben tegenstanders al diverse malen gescoord in mijn korte hoek.  Maar met nog 20 minuten te gaan krijgen ze weer goede kans, en scoren ze de 0-5. Hierna probeerden we nog wel om ook zelf te scoren maar lukte gewoon niet. En toen kon hun lange spits ook nog eentje binnentikken en stonden we 0-6 achter.  De laatste 5 minuten heb ik de netten schoon kunnen houden en eindstand is dus 0-6 geworden.

Tijdens de nabespreking waren aantal spelers het eens dat dit tot nu toe wel het beste team was in onze poule, en we snapten niet wat zij doen in 5e klasse. Volgens ons zaten er aantal oud 1e spelers bij en die waren echt goed.

Volgende week staat er alweer zware opdracht op programma, dan spelen er uit om 12u bij de koploper Nieuwerkerk.